Nieuws

Voor alle geïnteresseerden zonder Facebook is het vanaf nu ook mogelijk om alles te zien wat daar geplaatst word! Natuurlijk mogen mensen die wel Facebook hebben via deze weg ook onze posts bijhouden… Graag zelfs!

12 uren geleden

De Oude School Drongelen

Bandavond met 100% Katoen

Ja, ze komen weer vollen bak gasseh: 100% Katoen.

Het was vorig jaar gewoon zo leuk en zo gezellig in het dorpshuis, dat er een vervolg op moest komen.

En dat vervolg komt er, namelijk op zaterdag 19 Januari 2019. Het lijkt misschien nog wel ver weg, maar voor je het weet, staan ze weer in De Oude School. Ze zullen het dorpshuis weer op z’n kop zetten met oa Pink Floyd, Metallica, U2, The Rolling Stones, The Golden Earing, De dijk, The Scene. Echt alles komt voorbij.

Wil je dit van dichtbij meemaken en dus zeker zijn van een leuke avond, dan kan je alvast kaarten bestellen via bandavond@dorpshuisdrongelen.nl .De entree voor deze avond bedraagt € 5.00.

We gooien de deuren om 8 uur ’s avonds open en samen met 100% Katoen gaan we met z’n allen heel de avond vollen bak gassuh!!
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

4 dagen geleden

De Oude School Drongelen

Blije kinderen in Drongelen

Vorige week zaterdag was het dan zover. Daar waar vele kinderen uit Drongelen naar hadden uitgekeken. Sinterklaas kwam samen met een aantal Zwarte Pieten feesten in Drongelen. En dat er gefeest werd, dat was wel duidelijk. Er werd gezongen en gedanst.

Maar soms was het ook stilletjes in het dorpshuis. Want als je bij de Sint en zijn Zwarte Pieten naar voren geroepen wordt, dan ben je stiekem toch wel een beetje zenuwachtig. Gelukkig bleek dat achteraf helemaal niet nodig te zijn. En toen de kinderen dat door hadden, bleef er een grote lach op hun gezichten zichtbaar. Wat was het weer een leuk feest. En wisten jullie dat er geen stoute kinderen in Drongelen zijn, want iedereen ging nog met een mooi cadeau naar huis.

Dank je wel Sinterklaas voor de leuke middag en tot volgend jaar.
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

3 weken geleden

De Oude School Drongelen

Sinterklaasfeest in Drongelen

Dat Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten het deze periode heel druk hebben, dat is natuurlijk niet vreemd. Zij moeten heel veel dorpen en steden bezoeken. In het land van Heusden en Altena heeft het gezelschap ook al vele dorpen bezocht.

Eén dorp gaat Sinterklaas sowieso nog bezoeken en dat is Drongelen. Want de Sint vindt Drongelen zo’n gezellig dorp, daar kijkt hij echt naar uit. Net zoals de kinderen uitkijken naar Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten.

Zaterdag 1 december gaat het dan gebeuren, dan gaat het Sinterklaasfeest losbarsten in Drongelen.

De goedheiligman heeft inmiddels via zijn Post-Piet de uitnodigingen laten bezorgen bij alle kinderen uit Drongelen.

Het belooft natuurlijk weer een leuk feest te worden, want dat kunnen ze wel in Drongelen. Er zal gezongen, gedanst en een kunstje gedaan worden. En natuurlijk gesnoept, want pepernoten horen bij dit kinderfeest.

En wie weet eindigt het feest wel met een kado voor elk kind!
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

3 weken geleden

De Oude School Drongelen

Bierproeverij

Er wordt gezegd dat Brabanders Bourgondiërs zijn. Nou, dat zijn ze in Drongelen zeker! Daarom wordt er een bierproeverij georganiseerd in het dorpshuis. Vrijdagavond 14 december gaat de proeverij plaatsvinden.

Er komt een echte bierspecialist vertellen over verschillende onderwerpen die met bier te maken hebben. Het lijkt allemaal wel heel simpel, maar er zit veel meer achter. Er is uitleg over bier en over hoe bier gebrouwen wordt. Wat zijn onder andere de ingrediënten van bier en wat is daar het effect van op de smaak en de geur van bier? Er wordt uitgelegd hoe je bier proeft en uiteraard wordt dat ook in de praktijk gebracht.

Omdat we nu in de winterperiode komen, wordt dat dan ook het thema en daar zullen de verschillende bieren op worden afgestemd. Genoeg variëteit dus. Er zal tussendoor ook voor een hapje gezorgd worden.

Wil je ook deelnemen aan de bierproeverij en ben je 18 jaar of ouder? Meld je dan aan via bierproeverij@dorpshuisdrongelen.nl Je krijgt van ons een bevestiging en dan kan je het inschrijfgeld overmaken naar NL69 RABO 9341 51 1854. Deelname aan de bierproeverij kost € 20.00. Ben er op tijd bij want er zijn 20 plekken beschikbaar.

Inloop op vrijdag 14 december is vanaf 19.00 uur en de bierproeverij begint om 20.30 uur.

Proost!
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

1 maand geleden

De Oude School Drongelen

Slaatjesactie

Aanstaande zaterdag 17 November worden er weer slaatjes verkocht door de vrijwilligers van dorpshuis De Oude School.
Dit doen zij samen met de kinderen, want de gehele opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de jeugdactiviteiten. Reden genoeg dus om slaatjes te kopen.
De slaatjes kosten € 1.50 per stuk en worden verkocht in Drongelen en in Eethen.
Het dorpshuis stelt je alvast in de gelegenheid om slaatjes te bestellen. Dat kan door een mail te sturen naar slaatjesactie@dorpshuisdrongelen.nl
Graag dan het aantal slaatjes vermelden, met daarbij naam en adres waar de slaatjes bezorgd kunnen worden. Afrekenen kan tijdens het bezorgen van de slaatjes.
De kinderen gaan rond 10.00 uur op pad om zoveel mogelijk slaatjes te verkopen/bezorgen en hopen rond 13.00 uur te eindigen met de verkoop.
Namens alle kinderen alvast bedankt
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

1 maand geleden

De Oude School Drongelen

Gevonden voorwerp: iemand is tijdens de griezeltocht deze onwijs mooie attribuut verloren, graag even een berichtje dan kan het opgehaald worden ... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

2 maanden geleden

De Oude School Drongelen

Belangrijke mededeling!

De griezeltocht zaterdag is helemaal vol! Er zijn geen plaatsen meer voor dit jaar. Wees er volgend jaar op tijd bij om van een plaats verzekerd te zijn. We wensen iedereen die wel een plekje heeft om mee te lopen veel plezier en uh... veiligheid toe tijdens de tocht, jullie zullen het nodig hebben 😊

Geen nood! Kom lekker feesten bij het Griezelfeest. Zo ben je er toch bij en ben je verzekerd van een griezelig gezellige avond. Vanaf 20:00u zal dat losbarsten, kom verkleed!

Het word morgen koud dus verkopen we lekker warme Chocomel met slagroom!
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

2 maanden geleden

De Oude School Drongelen

1000 en 1 nachtmerries in Drongelen

Er is een liedje van Marco Borsato met de titel “dromen zijn bedrog”. Deze titel heeft echter totaal geen betrekking op het thema van het Griezelweekend in Drongelen.

Het thema van dit jaar is namelijk 1000 en 1 nachtmerries. En daar is niets bedrog. Vanaf het moment dat de deelnemers het dorpshuis willen verlaten en naar buiten willen gaan, lopen zij een droomwereld in… En de droomwereld wordt beïnvloed door De Dromen Weefster. Gaan de kinderen een leuke droom tegemoet van sprookjes en leuke belevenissen, of wordt het een nachtmerrie?

Vrijdag 26 oktober is voor de kleinste tot 10 jaar. Zij lopen een lampionnenoptocht. Voordat ze de straat op gaan, wordt er een verhaal verteld. En tijdens de lampionnenoptocht moeten de kinderen een aantal opdrachten uitvoeren. Aanvang van deze griezelige lampionnenoptocht is om 18.30 uur in dorpshuis De Oude School in Drongelen. De kinderen moeten zelf een lampje meenemen. Uiteraard mogen de kinderen verkleed gaan (denk daarbij aan een leuk sprookje).

Zaterdagavond 27 oktober wordt de Griezeltocht georganiseerd. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen deelnemen aan de griezeltocht. Deze tocht staat dus ook in het teken van 1000 en 1 nachtmerries. De deelnemers aan deze griezeltocht staan weer mooie, maar ook enge attracties te wachten. Dat wordt dus weer bang zijn, schrikken en gillen! De griezeltocht begint om 19.00 uur voor de kinderen van 8 tot 12 jaar. Vanaf 19.40 uur worden de kinderen vanaf 12 jaar (en dus ook volwassenen want die lopen ook mee) het veld in gestuurd. Startpunt is eveneens het dorpshuis in Drongelen.

Opgeven voor zowel de Lampionnenoptocht als de Griezeltocht kan bij Anja Nieuwkoop (email heanty@live.nl ). Inschrijfgeld per deelnemer (lampionnenoptocht of griezeltocht) bedraagt € 2.00 en dient op de avond van de tocht voldaan te worden. Opgeven kan tot en met donderdag 25 oktober. Wie durft er een van deze tochten te lopen? En als je de tocht gelopen hebt, slaap je dan nog wel lekker….????

Dit weekend is niet zomaar een griezelweekend. Het is een weekend die door vele vrijwilligers mogelijk wordt gemaakt. Op de vrijdag zullen zeker rond de 25 mensen meehelpen en op de zaterdag zal de teller zeker 75 vrijwilligers aantikken. Deze mensen komen niet alleen uit Drongelen, maar ook uit de omliggende dorpen. Overeenkomst is dat zij wel een band hebben met het kleine, en gezellige dorp. Het is toch maar weer een kunst om elk jaar het griezelweekend te organiseren met al die vrijwilligers, want het is dit jaar al weer de 10e keer dat het Griezelweekend plaatsvindt in Drongelen. Chapeau voor de organisatie en natuurlijk ook voor de deelnemers die elk jaar weer op dit evenement af komen.
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

2 maanden geleden

De Oude School Drongelen

Bruin café in Drongelen!?

Is er een bruin café in Drongelen? Letterlijk is dat niet zo, maar qua sfeer overtreft dorpshuis De Oude School zeker vele bruin café’s.

Wil je ook een sfeerproeven in het dorpshuis? Dat komt dan mooi uit, want het ‘winterseizoen’ begint weer. En dat betekent dat het dorpshuis in Drongelen vanaf vrijdag 5 oktober weer elke vrijdag geopend zal zijn. In de middag van 14.00 uur tot 17.30 uur en ’s avonds vanaf 19.00 uur.

Het is toch leuk om onder de mensen te zijn? Gezellig een praatje maken met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. En dat in een fijne huiselijke sfeer!

Of om een potje te biljarten, kaarten, sjoelen, tafelvoetballen, darten? Het kan dus allemaal in dorpshuis De Oude School.

Kom eens langs. De gastheer en gastvrouw heten je van harte welkom.

Tot zien in het dorpshuis.
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook