Nieuws

Voor alle geïnteresseerden zonder Facebook is het vanaf nu ook mogelijk om alles te zien wat daar geplaatst word! Natuurlijk mogen mensen die wel Facebook hebben via deze weg ook onze posts bijhouden… Graag zelfs!

3 weken geleden

De Oude School Drongelen

Oke TV heeft een mooie rapportage gemaakt van Koningsdag in Drongelen. Verschillende bestuursleden worden geïnterviewd en de sfeer is mooi in beeld te zien! Kijk snel: www.youtube.com/watch?v=wa8RPnJfG-8youtube.com ... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

4 weken geleden

De Oude School Drongelen

Jimmy Calypso de kermisexploitant

Even iets heel anders.

Het thema in Drongelen op Koningsdag is dus Kermis.

Een aantal jaren geleden had tonproater Rob Scheepers een buut over “Jimmy Calypso de kermisexploitant”. Kijk en geniet……..lachen

www.youtube.com/watch?v=gw6WMZwImw0Rob Scheepers (uit Sterksel) als Jimmy Calypso de kermisexploitant op Keiebijters Kletstoernooi‏.
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

1 maand geleden

De Oude School Drongelen

Feestavond Koningsdag met coverband Solid Sound

Het is bijna zover: kermis in Drongelen. De kermis is ’s middags bij De Oude School. Maar Koningsdag zou Koningsdag niet zijn in Drongelen, als er ’s avonds geen live muziek was.

En dus staat er weer een goede band op het podium die gaat vlammen. Deze keer is het de band Solid Sound. Solid Sound is een pop/rock band. De band bestaat uit een groep enthousiaste en ervaren muzikanten wiens passie ligt in het maken van muziek…..en dat kan je horen ook. Kom het zelf maar ervaren! Ze spelen nummers van oa Tina Turner, Robbie Williams, Ilse de Lange, Cher, Kid Rock, Joe Cocker, Anouk, The Scene. Dansen en meezingen dus. De feestavond begint rond half 9. Entree is uiteraard gratis.
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

1 maand geleden

De Oude School Drongelen

Afgelopen woensdag was het dan zover. Driebanden specialist Dick Jaspers was in De Oude School om een demonstratie te geven. Het was zeer leuk. Hij vertelde wat in het algemeen, anekdotes, liet mensen vragen stellen, maakte vergelijkingen met vroeger, etc. En het gebeurde regelmatig dat Dick de zaal muisstil kon krijgen, gevolgd door geroesemoes en dan uiteindelijk gevolgd met een daverend applaus. Na de pauze speelde Dick een 2-tal partijen met een van de aanwezigen. En na afloop wilden ook enkele volwassenen met deze wereldkampioen op de foto. En terecht. De ruim 40 aanwezigen hebben genoten deze avond. ... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

1 maand geleden

De Oude School Drongelen

Kermis in Drongelen

Ja, het staat er echt! Er komt kermis in Drongelen. Kermis is nl het thema voor Koningsdag in Drongelen.

De kermis stond vroeger bekend als echt familie-uitje. Met die gedachte zijn de vrijwilligers van dorpshuis De Oude School aan de gang gegaan. En ze hebben weer een leuk programma bedacht met dit thema. Een programma voor jong en oud, dus voor het hele gezin.

Er zullen verschillende attracties staan waar iedereen gebruik van kan maken. En er kan natuurlijk ook gesnoept, gegeten en gedronken worden, want het terras bij het dorpshuis is open.

Dus volop plezier en vertier in Drongelen. De kermis is geopend van 14.00 uur tot 18.00 uur.

Bij kermis hoort ook muziek. Overdag zullen er plaatjes gedraaid worden en ’s avonds is uiteraard live-muziek!

Het volledige programma voor Koningsdag volgt nog, maar het belooft weer een leuke en gezellige Koningsdag te worden in Drongelen!
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

1 maand geleden

De Oude School Drongelen

Wereldkampioen Driebanden Dick Jaspers naar Drongelen

Er zijn nog slechts enkele plekken beschikbaar om het spel van driebanden-specialist Dick Jaspers van dichtbij te bewonderen.

Dick Jaspers komt dus een demonstratie geven in De Oude School in Drongelen. Welke biljartfan wil daar niet bij zijn? Woensdagavond 10 April om 20.00 uur zal hij zijn eerste carambole gaan maken. De deuren gaan om 19.30 uur open.

Het zal een informatieve, educatieve en vooral een gezellige avond worden. Met annekdotes, uitleg van moeilijke ballen, noem maar op. En het is de bedoeling dat er een aantal mensen een potje spelen tegen Dick Jaspers.

Dit is de kans om topsport van dichtbij mee te maken. Kaarten zijn te bestellen bij Marco van der Zwan, email: m.z@telfort.nl of tel 06 45756707. Dus iedereen die van biljarten houdt, je bent van harte welkom.
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

2 maanden geleden

De Oude School Drongelen

Eten voor Ouderen

Er valt regelmatig wat te lezen over activiteiten in het dorpshuis. Er is echter een steeds terugkerende activiteit die nog niet genoemd is. En dat is het Eten voor Ouderen. Elke laatste woensdag van de maand komen “de ouderen” bijeen in dorpshuis De Oude School, om samen gezellig te dineren.

Bep van der Kolk en Sandra Rochat hebben zich jaren ingezet om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Eind vorig jaar hebben zij aangegeven om te stoppen. Bep en Sandra, nogmaals bedankt voor jullie inzet en voor het heerlijke eten.

Maar dat was dus een reden om in de nieuwsbrief een oproep te plaatsen voor nieuwe vrijwilligers.

Gelukkig zijn er weer een aantal vrijwilligers opgestaan die het Eten voor Ouderen project willen leiden. Dit zijn Anja Dammers, Nellie Vos en Annemarie Molenaar. Op de achtergrond worden zij bijgestaan door nog een aantal vrijwilligers.

Gelukkig dus, dat zij zich hebben aangemeld, want het zou zonde zijn als deze activiteit niet meer zou kunnen doorgaan. Want gemiddeld komen er per keer rond de 40 mensen eten!

Zo zie je dus maar weer dat vrijwilligers zeer belangrijk zijn voor de leefbaarheid.

En die is er zeker in Drongelen en dat moet ook zeker zo blijven!
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

2 maanden geleden

De Oude School Drongelen

Open repetitie coverband The Fast Lane

De coverband The Fast Lane is geen onbekende in Drongelen, want zij hebben al regelmatig opgetreden in dorpshuis De Oude School. Zij spelen pop, rock en blues uit de jaren ’60, ’70 en ’80.

Binnenkort komen ze weer naar het dorpshuis om te spelen. En wel op zaterdagavond 13 april. Dit keer geen officieel optreden, maar zal er gerepeteerd worden. We noemen het een open repetitie. Dus het kan zijn dat men bv halverwege een lied stopt en opnieuw begint. Omdat bv een bepaalde klank volgens de muzikanten niet mooi genoeg is. Of het kan bv zijn dat men onderling aan het discussiëren is over iets, waardoor ze 20 minuten niet spelen. Maar er zullen we nieuwe liederen gespeeld gaan worden. Dit zijn voorbeelden die kunnen voorkomen bij een open repetitie. Voor ons is het dus nog onduidelijk hoe deze avond gaat lopen.

Wat wel duidelijk is, dat de open repetitie dus op zaterdag 13 april is en dat men rond 20.30 uur begint. Uiteraard is de bar open.

Ben je benieuwd hoe zo’n open repetitie verloopt, houdt je gewoon van live muziek en/of vindt je The Fast Lane een leuke en goede band, kom dan gerust langs.
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

2 maanden geleden

De Oude School Drongelen

Nieuwe datum bingo dorpshuis Drongelen

Waarschijnlijk was het bij vele al bekend. Door droevige omstandigheden was de bingo, die gepland stond op vrijdag 8 maart jongstleden, afgelast. Inmiddels is de nieuwe datum bekend. Vrijdag 22 maart organiseert dorpshuis De Oude School alsnog haar jaarlijkse bingo.

Zoals eerder gemeld, is dit niet zomaar een bingo. Deze bingo staat bekend om haar prijzen en om de gezelligheid . Dat moet je gewoon zelf meemaken. En dat kan dus op vrijdag 22 maart. De deuren gaan om 19.00 uur open en de bingo zelf begint om 19.30 uur. Zorg dus dat je op tijd binnen bent.

Zoals gezegd staat de bingo niet alleen bekend om de gezelligheid. De bingo staat ook bekend om de prijzen. In Drongelen speelt men niet om geldprijzen. Nee, er zijn werkelijk vele en leuke prijzen te winnen. Wat de prijzen dit jaar zijn, dat wordt (nog) niet verklapt. En de prijzen zijn niet alleen met de bingo te winnen. Gedurende deze bingo-avond kunnen er ook lootjes gekocht worden voor een uitgebreide verloting!

Kleine bingo boekjes kosten € 5.00 per boekje en grote bingoboeken kosten € 7.50 per set. Hiermee worden 8 speelrondes gespeeld. En als klap op de vuurpijl wordt er ook weer een jackpotronde gespeeld. Een bingokaart voor de jackpotronde bedraagt € 2.50.

En uiteraard is de bar open, dus de keel kan gesmeerd worden. En dat zal wel nodig zijn om “bingo” te roepen.

Kortom, het beloofd weer een gezellige avond te worden met vele leuke prijzen. Vrienden, kennissen, familieleden en collega’s zijn natuurlijk ook van harte welkom bij dorpshuis De Oude School in Drongelen. Dus tot vrijdagavond 22 maart!

De afbeelding is een momentopname van de bingo van afgelopen jaar.
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

2 maanden geleden

De Oude School Drongelen

Dansavond in Drongelen

Lekker dansen, de quickstep, cha-cha-cha, jive, Engelse wals, rumba, een foxtrotje of gewoon je eigen dansje dansen. Het kan binnenkort allemaal gedanst worden in Drongelen. De vrijwilligers van Dorpshuis De Oude School organiseren namelijk een dansavond en wel op vrijdagavond 29 maart.

En bij een dansavond hoort natuurlijk live-muziek. Dat maakt de sfeer veel leuker en gezelliger. Het muzikale duo ‘got2sing’ komt dan op deze dansavond optreden. Zij spelen van alles, van de jaren 60 tot nederpop. Goede muziek dus om lekker te dansen.

Het dorpshuis opent ’s avonds om 19.00 uur haar deuren. Je kan zo binnenlopen om de sfeer te proeven, want de entree is gratis. Dus beentjes van de vloer in Drongelen.

Vrienden, kennissen, familieleden en collega’s zijn natuurlijk ook van harte welkom bij dorpshuis De Oude School in Drongelen. Dus tot vrijdagavond 29 maart!
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook