Nieuws

Voor alle geïnteresseerden zonder Facebook is het vanaf nu ook mogelijk om alles te zien wat daar geplaatst word! Natuurlijk mogen mensen die wel Facebook hebben via deze weg ook onze posts bijhouden… Graag zelfs!

3 dagen geleden

De Oude School Drongelen

Rock Coverband 100% Katoen in Drongelen

Het aftellen is begonnen, want aanstaande zaterdag 19 januari is het dan weer zover. De speciale bandavond met RRRock Coverband 100% Katoen in het dorpshuis in Drongelen. De band uit Waalwijk heeft als slogan ‘Vollen Bak Gassuh!” Nou dat kunnen ze zeker.

Vorig jaar was de band ook Drongelen. En toen was het ook Vollen Bak. Het dak vloog er spreekwoordelijk van af. En dat zijn ze zaterdag weer van plan.

De band bestaat uit 5 ervaren en enthousiaste muzikanten. De juiste ingrediënten om de juiste snaar te raken bij het publiek. En dat kunnen ze hoor. Een greep uit hun repertoire: Status Quo, Rolling Stones, The Scene, Herman Brood, Metallica, Deep Purple en Rage against the machine.

Dus voor een leuke avond uit met live-muziek dan moet je dus in dorpshuis De Oude School in Drongelen zijn. Degene die vorig jaar geweest zijn, zullen dit zeker bevestigen. Zij zullen vast en zeker zaterdag ook weer naar de bandavond komen. Was je vorig jaar verhinderd, dan is dit je kans!

Kaarten zijn te koop aan de deur en kosten € 5.00 de stuk. Maar je kan ook aan kaarten komen door een mail te sturen naar bandavond@dorpshuisdrongelen.nl

De deuren gaan zaterdag om 8 uur ’s avonds open en samen met 100% Katoen gaan we weer met z’n allen heel de avond vollen bak gassuh!

PS Gedurende de avond worden er wat foto’s gemaakt en eventueel wat filmpjes voor de verschillende media.
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

5 dagen geleden

De Oude School Drongelen

Live accordeonmuziek in Drongelen

Het dorpshuis in Drongelen is in de winterperiode op vrijdagmiddag en –avond geopend. Qua sfeer lijkt het dan wel bruin café. Gezellig onder elkaar zijn is dan het motto. En het is dan ook zeker gezellig. Op vrijdag 25 januari wordt het nog gezelliger, want dan is er live accordeonmuziek.

Richard van Niftrik en Coriene Schuurmans zijn zeer bekend met hun muziek en speelstijl. Zij komen naar dorpshuis De Oude School in Drongelen en zorgen voor de muzikale invulling op vrijdagavond 25 januari.

Het dorpshuis is ’s avonds open vanaf 19.00 uur. De verwachting is dat de eerste noten rond 20.00 uur gespeeld gaan worden. De entree is gratis, dus kom gerust eens kijken (en luisteren)!
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

1 week geleden

De Oude School Drongelen

Bandavond met 100% Katoen in dorpshuis Drongelen

Je kan er eigenlijk niet meer om heen, de bandavonden in dorpshuis De Oude School in Drongelen. Het kleine dorp in de nieuwe gemeente Altena organiseert al enkele jaren regelmatig een bandavond. Tijdens een bandavond komen er normaal gesproken 2 bands optreden. Een ideale gelegenheid dus voor de bands om ervaring op te doen met het spelen voor publiek. Want waar vindt je nog zo’n plek?

Vorig jaar werd er een speciale bandavond georganiseerd. En omdat er zoveel leuke reacties waren (van zowel het publiek als van de band)na afloop van de bandavond, is de band weer uitgenodigd om dorpshuis De Oude School in Drongelen weer op z’n kop te zetten. En dus komt de band 100% Katoen weer optreden! En dit zal gaan gebeuren op zaterdagavond 19 Januari. De band 100% Katoen is niet alleen bekend in Waalwijk en omgeving, maar ook ver daar buiten. De vrijwilligers van dorpshuis De Oude School zijn er dan ook trots op dat 100% Katoen weer in Drongelen komt spelen.

Een optreden van deze band is een garantie voor een topavond. Voor degene die 100% Katoen vorig jaar hebben gemist, hierbij zomaar wat namen van wat zij spelen Pink Floyd, U2, Golden Earring, De Dijk, Kim Wilde, The Rolling Stones, The Scene, Status Quo, Rage against the machine en Metallica.

Houd je dus van een gezellig avondje uit met live-muziek dan moet je dus in Drongelen zijn.

Een entreekaartje voor deze bandavond bedraagt € 5.00. De kaarten hoeven niet perse aan de deur gekocht worden, want de kaartverkoop is onlangs van start gegaan. Wil je alvast in het bezit komen van kaarten, stuur dan een email naar bandavond@dorpshuisdrongelen.nl

Dus onthoud deze datum goed en vertel alvast maar door aan vrienden, collega’s, kennissen en familie: Zaterdagavond 19 Januari in dorpshuis De Oude School in Drongelen!

De deuren worden om 8 uur ’s avonds open gegooid en samen met 100% Katoen gaan we met z’n allen heel de avond vollen bak gassuh!!!
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

2 weken geleden

De Oude School Drongelen

Nieuwjaarsreceptie

Vrijdag 4 januari 2019 is de officiële nieuwjaarsreceptie in het dorpshuis in Drongelen. Wij nodigen elke inwoner uit, en iedereen die een band heeft met Drongelen, om elkaar het beste toe te wensen. Iedereen kan dan proosten op het nieuwe jaar!

Zoals inmiddels wel bekend, is het dorpshuis in de winterperiode elke vrijdag geopend. Er wordt dan onder andere gebiljart, gekaart, gesjoeld, gedart, noem maar op. Gezellig onder elkaar zijn, is hierbij het belangrijkst.

Omdat dit jaar de nieuwjaarsreceptie dus ook op vrijdag valt, worden beide activiteiten gecombineerd. Aanvang dus op 4 januari en de deuren gaan dan om 19.00 uur open.

Uiteraard zorgt het dorpshuis weer voor een hapje en drankje gezorgd.
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

3 weken geleden

De Oude School Drongelen

Oud en Nieuw in De Oude School

Als de kerstdagen nog maar net voorbij zijn, dan staat Oud en Nieuw alweer voor de deur. Weet jij al wat je gaat doen met Oud en Nieuw?

Je kan natuurlijk met nieuwjaar naar De Oude School komen. Het dorpshuis is dan op 1 januari rond 00.30 uur open. En je mag natuurlijk vrienden/familie meenemen. Buiten kan er natuurlijk nog vuurwerk afgestoken worden. En binnen wordt er weer een feestje gevierd.

En dat feestje duurt tot………
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

4 weken geleden

De Oude School Drongelen

Fijne kerstdagen

Het jaar zit er weer bijna op. Dat betekent dat de kerstdagen weer voor de deur staan.

Wij, van het dorpshuis, vonden het weer een leuk jaar. Of het nu een besloten feest, koningsdag of bv de bandavond was, wij vonden het leuk om te organiseren/verzorgen. Wij hebben het niet alleen gedaan, want er waren ook dit jaar weer vele vrijwilligers die dit jaar hebben meegeholpen. Super! En bedankt daarvoor! En verder willen wij natuurlijk iedereen bedanken die dit jaar weer op één of andere manier te maken hebben gehad met het dorpshuis.

Dorpshuis De Oude School wil bij deze iedereen een fijne kerst toewensen!
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

1 maand geleden

De Oude School Drongelen

Bandavond met 100% Katoen

Ja, ze komen weer vollen bak gasseh: 100% Katoen.

Het was vorig jaar gewoon zo leuk en zo gezellig in het dorpshuis, dat er een vervolg op moest komen.

En dat vervolg komt er, namelijk op zaterdag 19 Januari 2019. Het lijkt misschien nog wel ver weg, maar voor je het weet, staan ze weer in De Oude School. Ze zullen het dorpshuis weer op z’n kop zetten met oa Pink Floyd, Metallica, U2, The Rolling Stones, The Golden Earing, De dijk, The Scene. Echt alles komt voorbij.

Wil je dit van dichtbij meemaken en dus zeker zijn van een leuke avond, dan kan je alvast kaarten bestellen via bandavond@dorpshuisdrongelen.nl .De entree voor deze avond bedraagt € 5.00.

We gooien de deuren om 8 uur ’s avonds open en samen met 100% Katoen gaan we met z’n allen heel de avond vollen bak gassuh!!
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

1 maand geleden

De Oude School Drongelen

Blije kinderen in Drongelen

Vorige week zaterdag was het dan zover. Daar waar vele kinderen uit Drongelen naar hadden uitgekeken. Sinterklaas kwam samen met een aantal Zwarte Pieten feesten in Drongelen. En dat er gefeest werd, dat was wel duidelijk. Er werd gezongen en gedanst.

Maar soms was het ook stilletjes in het dorpshuis. Want als je bij de Sint en zijn Zwarte Pieten naar voren geroepen wordt, dan ben je stiekem toch wel een beetje zenuwachtig. Gelukkig bleek dat achteraf helemaal niet nodig te zijn. En toen de kinderen dat door hadden, bleef er een grote lach op hun gezichten zichtbaar. Wat was het weer een leuk feest. En wisten jullie dat er geen stoute kinderen in Drongelen zijn, want iedereen ging nog met een mooi cadeau naar huis.

Dank je wel Sinterklaas voor de leuke middag en tot volgend jaar.
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

2 maanden geleden

De Oude School Drongelen

Sinterklaasfeest in Drongelen

Dat Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten het deze periode heel druk hebben, dat is natuurlijk niet vreemd. Zij moeten heel veel dorpen en steden bezoeken. In het land van Heusden en Altena heeft het gezelschap ook al vele dorpen bezocht.

Eén dorp gaat Sinterklaas sowieso nog bezoeken en dat is Drongelen. Want de Sint vindt Drongelen zo’n gezellig dorp, daar kijkt hij echt naar uit. Net zoals de kinderen uitkijken naar Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten.

Zaterdag 1 december gaat het dan gebeuren, dan gaat het Sinterklaasfeest losbarsten in Drongelen.

De goedheiligman heeft inmiddels via zijn Post-Piet de uitnodigingen laten bezorgen bij alle kinderen uit Drongelen.

Het belooft natuurlijk weer een leuk feest te worden, want dat kunnen ze wel in Drongelen. Er zal gezongen, gedanst en een kunstje gedaan worden. En natuurlijk gesnoept, want pepernoten horen bij dit kinderfeest.

En wie weet eindigt het feest wel met een kado voor elk kind!
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

2 maanden geleden

De Oude School Drongelen

Bierproeverij

Er wordt gezegd dat Brabanders Bourgondiërs zijn. Nou, dat zijn ze in Drongelen zeker! Daarom wordt er een bierproeverij georganiseerd in het dorpshuis. Vrijdagavond 14 december gaat de proeverij plaatsvinden.

Er komt een echte bierspecialist vertellen over verschillende onderwerpen die met bier te maken hebben. Het lijkt allemaal wel heel simpel, maar er zit veel meer achter. Er is uitleg over bier en over hoe bier gebrouwen wordt. Wat zijn onder andere de ingrediënten van bier en wat is daar het effect van op de smaak en de geur van bier? Er wordt uitgelegd hoe je bier proeft en uiteraard wordt dat ook in de praktijk gebracht.

Omdat we nu in de winterperiode komen, wordt dat dan ook het thema en daar zullen de verschillende bieren op worden afgestemd. Genoeg variëteit dus. Er zal tussendoor ook voor een hapje gezorgd worden.

Wil je ook deelnemen aan de bierproeverij en ben je 18 jaar of ouder? Meld je dan aan via bierproeverij@dorpshuisdrongelen.nl Je krijgt van ons een bevestiging en dan kan je het inschrijfgeld overmaken naar NL69 RABO 9341 51 1854. Deelname aan de bierproeverij kost € 20.00. Ben er op tijd bij want er zijn 20 plekken beschikbaar.

Inloop op vrijdag 14 december is vanaf 19.00 uur en de bierproeverij begint om 20.30 uur.

Proost!
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook