Nieuws

Voor alle geïnteresseerden zonder Facebook is het vanaf nu ook mogelijk om alles te zien wat daar geplaatst word! Natuurlijk mogen mensen die wel Facebook hebben via deze weg ook onze posts bijhouden… Graag zelfs!

Bandavond is van start! ... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

Piraten veroveren Drongelen

Drongelen ligt aan de Bergsche Maas. Een ideale plek dus voor piraten om aan te meren. We weten al dat de piraten op 3 en 4 november aan wal zullen gaan om Drongelen te veroveren.

Hierbij een aantal foto's van voorgaande jaren...
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

Piraten veroveren Drongelen

Drongelen ligt aan de Bergsche Maas. Een ideale plek dus voor piraten om aan te meren. We weten al dat de piraten op 3 en 4 november aan wal zullen gaan om Drongelen te veroveren.

Even alle gekheid op een stokje. Vrijdag 3 en zaterdag 4 november staat Drongelen in het teken van het Griezelweekend. Thema van dit weekend is “Old River Pirates”.

Vrijdag 3 november is voor de kleinste tot 10 jaar. Zij lopen een lampionnenoptocht. Voordat ze de straat op gaan, wordt er een verhaal verteld. En tijdens de lampionnenoptocht moeten de kinderen een aantal opdrachten uitvoeren. Aanvang van deze griezelige lampionnenoptocht is om 18.30 uur in dorpshuis De Oude School in Drongelen. De kinderen moeten zelf een lampje meenemen. Het zou natuurlijk leuk zijn als de kinderen verkleed als piraat de tocht lopen.

Zaterdagavond 4 november wordt de Griezeltocht georganiseerd. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen deelnemen aan de griezeltocht. Deze tocht staat dus ook in het teken van piraten en piraterij. De deelnemers aan deze griezeltocht staan weer mooie, maar ook enge attracties te wachten. Dat wordt dus weer bang zijn, schrikken en gillen! De griezeltocht begint om 19.00 uur voor de kinderen van 8 tot 12 jaar. Vanaf 20.00 uur worden de kinderen vanaf 12 jaar ( en dus ook volwassenen want die lopen ook mee) het veld in gestuurd. Starpunt is eveneens het dorpshuis in Drongelen.

Opgeven voor zowel de Lampionnenoptocht als de Griezeltocht kan bij Anja Nieuwkoop (tel 06449 74827 of email heanty@live.nl . Inschrijfgeld per deelnemer ( lampionnenoptocht of griezeltocht) bedraagt € 2.00 en dient op de avond van de tocht voldaan te worden. Opgeven kan tot uiterlijk woensdag 1 november. Durf jij een van deze tochten te lopen? Je mag natuurlijk vriendjes, vriendinnetjes, klasgenoten, neefjes, nichten ook vragen op zich op te geven.
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

Winterseizoen: gezelligheid kent geen tijd!

De dagen worden korter en frisser, dus het gezellig buiten zitten met vrienden is zo goed als voorbij. Maar waarom dan achter de geraniums zitten, als je ook naar De Oude School kunt gaan?

Inderdaad, want het winterseizoen staat weer voor de deur. En dat betekent dat het dorpshuis in Drongelen vanaf vrijdag 6 oktober weer elke vrijdag geopend zal zijn. In de middag van 14.00 uur tot 17.30 uur en ’s avonds vanaf 19.00 uur.

Ken je het spreekwoord, gezelligheid kent geen tijd?

In De Oude School is dat zeker van toepassing. Want wat is er leuker om onder de mensen te zijn? Gezellig een praatje met elkaar maken onder het genot van een drankje.

Of een potje biljarten, kaarten, sjoelen, tafelvoetballen, darten? Het kan allemaal in dorpshuis De Oude School.

Ook zin om erbij te zijn? De gastheer en gastvrouw heten je van harte welkom.

Tot ziens in het dorpshuis aan de Gansoyen nummer 10 in Drongelen.
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

Afgelopen zaterdag is het weer burendag geweest. We hebben hier een leuke klusdag van gemaakt om zo wat nuttige taken te volbrengen. We hebben het dorpshuis schoongemaakt, goten leeg gemaakt, boompjes gepland, speeltuin meer bereikbaar gemaakt en nog veel meer. Natuurlijk stond deze dag ook in het teken van gezelligheid en samenzijn. Oranje Fonds en Douwe Egberts bedankt voor de financiële hulp! ... Lees meerMinder informatie

Afgelopen zaterdag is het weer burendag geweest. We hebben hier een leuke klusdag van gemaakt om zo wat nuttige taken te volbrengen. We hebben het dorpshuis schoongemaakt, goten leeg gemaakt, boompjes...

Bekijk deze post op Facebook

Hebben jullie deze banners/spandoeken al gezien?

Je kan er niet om heen. Als je naar of van de pont afkomt, dan zie je deze banner.

Zoals je op de banner ziet staan, komt er weer een bandavond aan. Noteer alvast maar in de agenda en/of op de kalender: zaterdag 21 oktober Bandavond.

Natuurlijk is de entree gratis. En vrienden, familie en collega’s zijn ook welkom. Nodig ze alvast maar uit.

De bandavond staat voor een gezellig avondje uit met live muziek. En die muziek wordt op deze bandavond gemaakt door Unit One en Van Gilsing.

Dus houdt deze avond alvast maar vrij!
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

Zaterdag 23 september organiseert het Oranje Fonds samen met Douwe Egberts weer Burendag.

Zij vinden het belangrijk dat buurten leuker, socialer en veiliger worden, als buren (dorpsgenoten) elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor de buurt (dorp). Nou, dan ben je dus in Drongelen op het goede adres.

Net als voorgaande jaren doen wij weer mee. Het is de bedoeling om de nieuwe speeltuin aan te kleden met hagen en een hekwerk. Daarnaast zullen er in en rondom het dorpshuis nog een aantal andere klusjes gedaan worden.

Vind je het leuk om mee te helpen? Je bent dan natuurlijk van harte welkom!

We beginnen om half met een lekker bak koffie van ………Douwe Egberts.
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

2 September dorpsbarbecue!

De zomer is bijna voorbij en wat is er dan leuker om nog eens de barbecue aan te steken met je dorpsgenoten.

Het dorpshuis organiseert dus weer de jaarlijkse dorpsbarbecue.

Inschrijfformulier kwijt? Niet gezien tussen de post? Kwijt? Geen nood. Opgeven voor de barbecue kan nog steeds.

Tot zaterdag 2 september 19.00 uur
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

Nieuwe entree voor dorpshuis De Oude School in Drongelen

Stichting Dorpsbelangen Drongelen is beter bekend als dorpshuis “De Oude School” in Drongelen. De stichting organiseert allerlei activiteiten voor jong en oud, zoals bijvoorbeeld bingo, biljarten, Koningsdag, sinterklaasfeest, bandavond en de dorps-barbecue. Het dorpshuis wordt ook gebruikt voor bijeenkomsten bijvoorbeeld door de gemeente en de dorpsraad. En uiteraard kan je er ook terecht voor feesten en partijen.

De stichting is constant bezig met onderhoud, herstel of vernieuwingen in of rondom het dorpshuis. Want stil staan is immers achter uitgaan. Zo is er vorig jaar bijvoorbeeld een extra terras aangelegd en zijn er dit jaar zonnepanelen geplaatst.
De stichting bestaat enkel en alleen uit vrijwilligers. De vrijwilligers vonden eveneens dat de entree een verbeterpunt was. De entree was oud, aan vervanging toe. Het tochtte en het was vooral moeilijk voor de minder validen om binnen te komen. En zo werd het plan geopperd om een nieuwe entree te realiseren.

Door eigen financiële middelen, het toekennen van € 15000.00 door het Oranje Fonds en een gemeentelijke subsidie, is er een nieuwe entree gerealiseerd. Een aantal werkzaamheden hebben de vrijwilligers van de stichting zelf uitgevoerd, waardoor er gesneden kon worden in het totale kostenplaatje.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Het dorpshuis “De Oude School” heeft al langere tijd een relatie met het Oranje Fonds. Vele jaren is het dorpshuis al deelnemer van NLdoet en Burendag. Over enkele weken is weer Burendag, namelijk op zaterdag 23 September. In Drongelen zal men tijdens Burendag weer een aantal klussen aanpakken.
Op de foto staat de nieuwe entree. Er moeten nog enkele puntjes op de i gezet worden. Maar het dorpshuis is weer zeer tevreden met het resultaat.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Like dan de facebookpagina, www.facebook.com/oudeschooldrongelen of bezoek de website van het dorpshuis www.dorpshuisdrongelen.nl
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

GROOT NIEUWS

21 Oktober: Bandavond met muziek uit de jaren 60, blues en rock!

Heerlijke muziek dus bij de volgende bandavond in dorpshuis De Oude School in Drongelen. Zoals gewoonlijk komen er weer 2 bands optreden.

En wat je van de 2 bands verwachten? Beide bands komen uit Berlicum en kijken er naar uit om in ons gezellige dorpshuis te komen spelen.

Unit One maakt muziek uit de jaren 60 met uitschieters naar de jaren 80 en een onvervalste knipoog naar de Blues. De muziek is erg herkenbaar en zal je gehoor strelen. Van Gilsing brengt wat ruigere muziek. In de Jaren 60 ontstonden nieuwe muziekstromingen, die werden geïnspireerd door The Beatles en The Rolling Stones. Met zijn onvervalste Rock weet ook Van Gilsing je muzikaal in vervoering te brengen. Denk hierbij aan nummers van Anouk, Tom Petty, The Kooks, Lisa en Guns & Roses.

Dus voor een leuk avondje uit met goede muziek, houd dan zaterdagavond 21 Oktober vrij.

De deuren gaan om 20.00 uur open en zoals je gewend van ons in de entree gratis.

En je mag natuurlijk gerust vrienden, kennissen of collega’s meenemen.

Tot dan.
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook