Nieuws

Voor alle geïnteresseerden zonder Facebook is het vanaf nu ook mogelijk om alles te zien wat daar geplaatst word! Natuurlijk mogen mensen die wel Facebook hebben via deze weg ook onze posts bijhouden… Graag zelfs!

DOS maak het je de feestdagen makkelijker

Sinterklaas is in het land en als de goed heilig man terug naar Spanje is, dan staat de kerstman weer voor de deur. Uitnodigingen zijn de deur uit om de feestdagen gezellig met elkaar door te brengen.

Recepten worden verzonnen en de voorbereidingen getroffen. Maar hoe kan je een perfecte feestdag organiseren, als je niet alles ter beschikking hebt? Er komt immers meer bij kijken dan je denkt. Behalve eten en drinken zijn er ook andere zaken nodig om de dag compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan statafels, glazen, tenten, borden, bestek, stoelen, barkrukken, kop en schotels etc. Voor al deze materialen kunt u bij het dorpshuis gerecht. Deze zijn namelijk allemaal te huur. En we hebben nog veel meer. Neem contact op en geef aan waar je aan zit te denken. Wij denken graag met je mee.

Stuur een bericht via facebook of mail naar algemeen@dorpshuisdrongelen.nl
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

Sinterklaas komt weer naar Drongelen

Natuurlijk komt Sinterklaas weer naar Drongelen. De Sint weet dat er in dorpshuis De Oude School gezellige feestjes gegeven kunnen worden. Vandaar dat Sinterklaas zijn verjaardag in het dorpshuis viert. En wel op woensdag 29 november. Het feest begint om 14.00 uur.

De goedheiligman heeft inmiddels via zijn Post-Piet de uitnodigingen laten bezorgen bij alle kinderen uit Drongelen.

Nou, dat belooft weer een leuk feestje te worden. Er zal gezongen, gedanst en een kunstje gedaan worden. En natuurlijk gesnoept, want pepernoten horen bij dit kinderfeest. Die pepernoten zullen wel gestrooid worden door de Zwarte Pieten. En wie weet hebben de pieten dan nog een hand vrij om de zak met cadeau’s mee te nemen.
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

20 Januari 2018: Speciale bandavond met 100% Katoen

Er zijn al aantal bandavonden geweest in het dorpshuis in Drongelen. En er komt er weer eentje aan. Niet zomaar een bandavond, maar een speciale. De rock coverband 100% Katoen zal deze avond “vollen bak gassuh”!

100% Katoen is niet zomaar een band. Het is een band die al ruim 15 jaar optreedt in de regio en in de verre omstreken. Zij hoeven zich echt niet meer te bewijzen en hebben de optredens voor het uitkiezen. Dorpshuis De Oude School is dan er dan ook trots op dat deze band graag in Drongelen komt spelen.

Een optreden van deze band is een garantie voor een topavond. Voor degene die 100% Katoen (nog) niet kent, hierbij zomaar wat namen van wat zij spelen Pink Floyd, U2, Golden Earring, De Dijk, Kim Wilde, The Rolling Stones, The Scene, Status Quo, Rage against the machine en Metallica.

Dus onthoud deze datum goed en vertel alvast maar door aan vrienden, collega’s, kennissen en familie: Zaterdagavond 20 Januari 2018 in dorpshuis De Oude School in Drongelen!

We gooien de deuren om 8 uur ’s avonds open en samen met 100% Katoen gaan we met z’n allen heel de avond vollen bak gassuh!!!

Entree voor deze avond is € 5.00
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

Oud en nieuw 2017 - 2018

Nog even en het jaar 2017 is al weer voorbij. En dat betekent dus weer oud & nieuw en op naar 2018.

Natuurlijk is dorpshuis De Oude School ook met oud en nieuw open. Vanaf 00.30 uur gaan de deuren open om het nieuwe jaar in te luiden.

Gewoon het dorpshuis in Drongelen, je hoeft immers niet ver van huis om een gezellig nachtje te hebben…En familie en vrienden zijn natuurlijk ook welkom.

Een vuurkorf, een drankje (de gluhwein staat klaar) en een stukje muziek. De ingrediënten voor een leuke gezellig ochtendje staan dus weer klaar.

Wij zien jullie graag op maandagochtend 1 januari vanaf 00.30 uur!
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

Slaatjesverkoop zaterdag 2 december

Zaterdag 2 december worden er weer slaatjes verkocht door dorpshuis De Oude School.

Samen met de kinderen gaan zij weer langs de deuren om de overheerlijke slaatjes te verkopen. De kinderen helpen mee, omdat de gehele opbrengst van de verkoop ten goede komt aan de activiteiten voor de kinderen van Drongelen en Eethen. Denk bijvoorbeeld aan het griezelweekend en koningsdag.

De kinderen gaan rond 10.00 uur op pad om zoveel mogelijk slaatjes te verkopen in Drongelen en Eethen. De slaatjes kosten € 1.50 per stuk. U koopt er toch een paar?

Namens de kinderen van Drongelen en Eethen alvast hartelijk bedankt!
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

Bandavond is van start! ... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

Piraten veroveren Drongelen

Drongelen ligt aan de Bergsche Maas. Een ideale plek dus voor piraten om aan te meren. We weten al dat de piraten op 3 en 4 november aan wal zullen gaan om Drongelen te veroveren.

Hierbij een aantal foto's van voorgaande jaren...
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

Piraten veroveren Drongelen

Drongelen ligt aan de Bergsche Maas. Een ideale plek dus voor piraten om aan te meren. We weten al dat de piraten op 3 en 4 november aan wal zullen gaan om Drongelen te veroveren.

Even alle gekheid op een stokje. Vrijdag 3 en zaterdag 4 november staat Drongelen in het teken van het Griezelweekend. Thema van dit weekend is “Old River Pirates”.

Vrijdag 3 november is voor de kleinste tot 10 jaar. Zij lopen een lampionnenoptocht. Voordat ze de straat op gaan, wordt er een verhaal verteld. En tijdens de lampionnenoptocht moeten de kinderen een aantal opdrachten uitvoeren. Aanvang van deze griezelige lampionnenoptocht is om 18.30 uur in dorpshuis De Oude School in Drongelen. De kinderen moeten zelf een lampje meenemen. Het zou natuurlijk leuk zijn als de kinderen verkleed als piraat de tocht lopen.

Zaterdagavond 4 november wordt de Griezeltocht georganiseerd. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen deelnemen aan de griezeltocht. Deze tocht staat dus ook in het teken van piraten en piraterij. De deelnemers aan deze griezeltocht staan weer mooie, maar ook enge attracties te wachten. Dat wordt dus weer bang zijn, schrikken en gillen! De griezeltocht begint om 19.00 uur voor de kinderen van 8 tot 12 jaar. Vanaf 20.00 uur worden de kinderen vanaf 12 jaar ( en dus ook volwassenen want die lopen ook mee) het veld in gestuurd. Starpunt is eveneens het dorpshuis in Drongelen.

Opgeven voor zowel de Lampionnenoptocht als de Griezeltocht kan bij Anja Nieuwkoop (tel 06449 74827 of email heanty@live.nl . Inschrijfgeld per deelnemer ( lampionnenoptocht of griezeltocht) bedraagt € 2.00 en dient op de avond van de tocht voldaan te worden. Opgeven kan tot uiterlijk woensdag 1 november. Durf jij een van deze tochten te lopen? Je mag natuurlijk vriendjes, vriendinnetjes, klasgenoten, neefjes, nichten ook vragen op zich op te geven.
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

Winterseizoen: gezelligheid kent geen tijd!

De dagen worden korter en frisser, dus het gezellig buiten zitten met vrienden is zo goed als voorbij. Maar waarom dan achter de geraniums zitten, als je ook naar De Oude School kunt gaan?

Inderdaad, want het winterseizoen staat weer voor de deur. En dat betekent dat het dorpshuis in Drongelen vanaf vrijdag 6 oktober weer elke vrijdag geopend zal zijn. In de middag van 14.00 uur tot 17.30 uur en ’s avonds vanaf 19.00 uur.

Ken je het spreekwoord, gezelligheid kent geen tijd?

In De Oude School is dat zeker van toepassing. Want wat is er leuker om onder de mensen te zijn? Gezellig een praatje met elkaar maken onder het genot van een drankje.

Of een potje biljarten, kaarten, sjoelen, tafelvoetballen, darten? Het kan allemaal in dorpshuis De Oude School.

Ook zin om erbij te zijn? De gastheer en gastvrouw heten je van harte welkom.

Tot ziens in het dorpshuis aan de Gansoyen nummer 10 in Drongelen.
... Lees meerMinder informatie

Bekijk deze post op Facebook

Afgelopen zaterdag is het weer burendag geweest. We hebben hier een leuke klusdag van gemaakt om zo wat nuttige taken te volbrengen. We hebben het dorpshuis schoongemaakt, goten leeg gemaakt, boompjes gepland, speeltuin meer bereikbaar gemaakt en nog veel meer. Natuurlijk stond deze dag ook in het teken van gezelligheid en samenzijn. Oranje Fonds en Douwe Egberts bedankt voor de financiële hulp! ... Lees meerMinder informatie

Afgelopen zaterdag is het weer burendag geweest. We hebben hier een leuke klusdag van gemaakt om zo wat nuttige taken te volbrengen. We hebben het dorpshuis schoongemaakt, goten leeg gemaakt, boompjes...

Bekijk deze post op Facebook